Hotel Napfény***
HU

Kirándulások, aktív szabadidő

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

A Zalakomár és Balatonmagyaród között elterülő Kápolnapusztán mintegy 80 bivaly él rezervátumban. A bivalyrezervátumban az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg. A telep az őshonos bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal.

A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató.

A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Fenyvespuszta Állatsimogató

Fenyvespusztán, a legtöbb állat kifutójába szabadon bemehetsz, ha szeretnél, így könnyebben megsimogathatod vagy megetetheted őket, a kasszánál vásárolt állateledellel. A major a Kányavári-sziget bejáratával szemben található Balatonmagyaród község határában.

Kis-Balaton: a természeti csoda

Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők folyamán lápos árterületté vált. A múlt századtól folyamatosan a víz nagy részét lecsapolták, majd természetvédelmi területté nyilvánították. Ma a madarak paradicsoma. Tanyázik itt nagykócsag, kormorán, kanalas gém, üstökös gém, búbos vöcsök, szürke- és vörösgém, szárcsa, nádi rigó, nádi poszáta és a nagytestű bagoly. A vízborított, fokozottan védett belső területek csak szakmai céllal, kísérettel, külön engedéllyel látogathatók.

A Kányavári-sziget azonban mindenki számára nyitva áll a szabadidő kultúrált eltöltésére, két kilátótornya segítségével gyönyörködhetünk a táj csodálatos szépségében és megismerhetjük a Kis-Balaton élővilágát is.

A horgászengedéllyel rendelkezők számára horgászási lehetőség az Újszabar-Zalavár összekötő út, valamint a Kányavári-sziget közvetlen környezetében nyílik.

Kis-Balaton ház

A Kis-Balaton Ház , a Zalavár-Zalaszabar összekötő út mellett található.

A zárt természetvédelmi területen lévő Kis-Balaton bemutatása kapott itt helyet. A központ építésével nemcsak a KBVR természeti értékeinek és vízminőségvédelmi szerepének bemutatása volt a cél, hanem a történeti és néprajzi vonatkozások szemléltetése, valamint kulturális központ létesítése is. A történetiséget már az épület elhelyezése is sugallja, hiszen a ház közelében lévő kápolna, a Cirill-Metód emlékoszlop, valamint a régészeti feltárások a közel- és régmúlt emlékeit hangsúlyozzák.

A Kis-Balaton Ház - hasonlóan magához a Kis-Balatonhoz - "többfunkciós" létesítmény. A sokoldalúságnak az itt kialakított kiállításnál is meg kellett valósulnia.

 
Nagykanizsai Csónakázó-tó

A városközponttól 5 km-re, Kaposvár irányában az út bal oldalán található a Csónakázó-tó, mely a kirándulók számára csónakázási, horgászási lehetőséget biztosít. A tótól 500 méterre van a kilátó, ahonnan kilátás nyílik a környékre és Nagykanizsára is.

Keszthely: "A Balaton fővárosa"

Keszthely csaknem 24 000 lakosú, élénk idegenforgalommal rendelkező város Zala megyében.

A Balaton part legnépesebb, hagyományokban gazdag települése, méltán tart igényt a "Balaton fõvárosa" címre. Hangulatos városképe, műemlékei, múzeumai, kiemelkedő kulturális rendezvényei és Hévíz közelsége miatt jelenleg a Balaton egyik leglátogatottabb települése.


Látnivalók

 • Festetics-kastély Balatoni Borok Háza
 • Bacchus Bor és Borászati Eszköz Múzeum
 • Balatoni Múzeum
 • Georgikon Majormúzeum
 • Festetics-kastély (Helikon Kastélymúzeum)
 • Keszthelyi Pantheon
 • Marcipán Múzeum és Cukrászda
 • Mikus Galéria
 • Keszthelyi Néprajzi Múzeum - Panoptikum - Csigaparlament
 • Belvárosi Plébániatemplom
 • Szendrey Júlia szülőháza a Szendrey-telepen
 • Fenékpusztán a római Valcum romjai
 • Kis-Balaton Fenékpusztán
Lovaglási lehetőség

Szállodánktól 500 m-re, Behiákpusztán, gyönyörű, zöld övezetben található lovarda várja az érdeklődőket. Tel.: 06 30/ 337 4135

Lovaglás pályán és terepen: kezdőknek futószáron, haladóknak lovardában, tereplovaglás gyönyörű környezetben, lovaskocsikázás Zalakaroson és környékén, hegyi programok, kirándulások, évente díjugrató verseny!

Segway Zalakaros

A Segway túra során Zalakaroson a parkok, a szép természetvédelmi körzetek, a védett erdők, csendes és gyors bejárása válik elérhetővé. Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet, a zajos környezetzavaró “Off-road”-os járműveknek.

Részletekért kattints ide »

Gyalogos túralehetőségek, városi séták
 • Séta a zalakarosi parkerdő területén: 4150 méter, amely érinti a kilátót, szánkópályát és az ún. "százlépcsőt".
 • Országos kéktúra útvonala: Galambok és Zalaújlak irányába
 • Térségi zöld túra útvonala: Zalamerenye irányába
 • "Bögre-hegy"" kör: 5500 méter hosszú városi sétakör a szőlőhegyhát, pincék, harangláb érintésével
 • "Kilátó kör": 5150 méter hosszú városi sétakör az üzletek, éttermek, kilátó és borospincék érintésével
 • "Felső-hegyi kör": 5850 méter hosszú városi kör fagyizó, étterem, kilátó érintésével, csodálatos panorámával a környékre
Kerékpárútvonalak Zalakaros környékén

Kerékpárkölcsönzésre a szállodában van lehetőség 500 Ft/óra/kerékpár áron.

 • Kis-Balaton körül (30 km):
  Zalakaros-Zalakomár-bivalyrezervátum-Balatonmagyaród-Kányavári-sziget-Zalavár-Zalaszabar-Nagyrada-Garabonc-Zalakaros
 • Nagykanizsa felé:
  Zalakaros-Galambok-Nagyrécse-Nagykanizsa-Gelse-Kilimán-Orosztony-Zalaszabar-Nagyrada-Garabonc-Zalakaros
 • Somogyi dombok felé:
  Zalakaros-Galambok-Zalaszentjakab-Miháld-Pat-Inke-Iharosberény-Nagykanizsa-Nagyrécse-Galambok-Zalakaros
Akciós ajánlatok