Hotel Napfény***
HU

GINOP-8.3.5-18/B Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Napfény Hotel Karos korlátolt felelősségű társaság bérköltség és járulékai finanszírozása


„Munkahelyi képzések a NAPFÉNY Hotel Karos Kft.-nél”

A kedvezményezett neve: NAPFÉNY Hotel Karos Kft.
A projekt címe: „Munkahelyi képzések az NAPFÉNY Hotel Karos Kft.-nél”
Szerződött támogatás összege: 7.869.642,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A képzéseken a NAPFÉNY Hotel Karos Kft. 11 munkavállalója (6 nő, 5 férfi) vett részt. A képzések eredményeként a képzéseket sikeresen elvégző munkatársak részére összesen 33 db tanúsítvány került kiállításra.”

A projekt befejezési időpontja: 2019.11.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00197

 


A Napfény Hotel Karos Kft. komplex energetikai fejlesztése

A kedvezményezett neve: NAPFÉNY Hotel Karos Kft.

A szerződött támogatás összege: 35 726 500 Ft
A konstrukció keretében nyújtott visszatérítendő hitel: 35 742 382 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 44,99%

A projekt tartalma:

Pályázatunk célja a Napfény Hotel Karos Kft. által üzemeltetett Napfény Üdülő és Hotel „B” és „C” épületének energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítása volt: az épületek külső és belső (padlásfödém) határoló felületeinek hőszigetelése, villamos energiaigény részbeni biztosításához napelemes rendszer kiépítése. A projekt céljai: felhasznált földgáz, a kibocsátott ÜHG mennyiségének csökkentése, a fűtésre fordított kiadások csökkentése, a napelemes rendszer kiépítésével a villamos energiaigény részbeni biztosítása. A beruházás a projekt a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségek csökkentését szolgálja.

Az energetikai korszerűsítés mindkét épületen a következőket tartalmazza:

A meglévő homlokzatra, a homlokzati pengefalakra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer került felrögzítésre. Az erkélylemezek alsó oldalán 50 cm mélységben, teljes szélességben 12 cm vastagságú kőzetgyapot szigetelés készült. Az épület lábazati részeire 30 cm magasságig fagyálló lábazati hőszigetelő rendszer került. A padlásfödém 2 x 100 mm kőzetgyapot szigeteléssel lett ellátva. A tetőtéri ferde falak szigetelésének kialakítása a meglévő “pozdorja” burkolat lebontásával és régi hőszigetelés kibontása után 150 mm vastag hőszigetelő lemezzel készült a szarufák közötti kialakítással.
A homlokzati hőszigetelés kivitelezése során a vastagság növelés miatt szükségessé vált néhány kapcsolódó munka elvégzése: ablakpárkányok cseréje, redőnyök le- és felszerelése, átszabása, bádogozások, bádogszegélyek cseréje, eresz- és oromszegélyek javítása és felületkezelése, villámhárító berendezések átszerelése.
Megvalósult 2 db, egyenként 34,56 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése: 192 db 360 Wp napelem modul tartószerkezeten, parkolók feletti egyedi gyártású, előre gyártott horganyzott acél egyedi tartószerkezetre helyezve.

A projekt tényleges befejezése: 2019.05.17.
A projekt azonosító száma. GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2017-00065