Hotel Napfény***
HU

„Munkahelyi képzések a NAPFÉNY Hotel Karos Kft.-nél”

A kedvezményezett neve: NAPFÉNY Hotel Karos Kft.
A projekt címe: „Munkahelyi képzések az NAPFÉNY Hotel Karos Kft.-nél”
Szerződött támogatás összege: 7.869.642,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A képzéseken a NAPFÉNY Hotel Karos Kft. 11 munkavállalója (6 nő, 5 férfi) vett részt. A képzések eredményeként a képzéseket sikeresen elvégző munkatársak részére összesen 33 db tanúsítvány került kiállításra.”

A projekt befejezési időpontja: 2019.11.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00197

 

A Napfény Hotel Karos Kft. komplex energetikai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 35 726 500 Ft
A konstrukció keretében nyújtott visszatérítendő hitel: 35 742 382 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 44,99%

A projekt tartalma:

Pályázatunk célja a Napfény Hotel Karos Kft. által üzemeltetett Napfény Üdülő és Hotel „B” és „C” épületének energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítása volt: az épületek külső és belső (padlásfödém) határoló felületeinek hőszigetelése, villamos energiaigény részbeni biztosításához napelemes rendszer kiépítése. A projekt céljai: felhasznált földgáz, a kibocsátott ÜHG mennyiségének csökkentése, a fűtésre fordított kiadások csökkentése, a napelemes rendszer kiépítésével a villamos energiaigény részbeni biztosítása. A beruházás a projekt a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségek csökkentését szolgálja.

Az energetikai korszerűsítés mindkét épületen a következőket tartalmazza:

A meglévő homlokzatra, a homlokzati pengefalakra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszer került felrögzítésre. Az erkélylemezek alsó oldalán 50 cm mélységben, teljes szélességben 12 cm vtg-ú kőzetgyapot szigetelés készült. Az épület lábazati részeire 30 cm magasságig fagyálló lábazati hőszigetelő rendszer került. A padlásfödém 2 x 100 mm kőzetgyapot szigeteléssel lett ellátva. A tetőtéri ferde falak szigetelésének kialakítása a meglévő “pozdorja” burkolat lebontásával és régi hőszigetelés kibontása után 150 mm vtg hőszigetelő lemezzel készült a szarufák közötti kialakítással.
A homlokzati hőszigetelés kivitelezése során a vastagság növelés miatt szükségessé vált néhány kapcsolódó munka elvégzése: ablakpárkányok cseréje, redőnyök le- és felszerelése, átszabása, bádogozások, bádogszegélyek cseréje, eresz- és oromszegélyek javítása és felületkezelése, villámhárító berendezések átszerelése.
Megvalósult 2 db, egyenként 34,56 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése: 192 db 360 Wp napelem modul tartószerkezeten, parkolók feletti egyedi gyártású, előre gyártott horganyzott acél egyedi tartószerkezetre helyezve.

A projekt tényleges befejezése: 2019.07.31.
A projekt azonosító száma. GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2017-00065